Okok, amiért vállalkozónak lenni jó!

Mindenkinek megvan a saját története, amiért vállalkozó akart lenni. 

Egyesek az első naptól fogva tudják, hogy saját maguknak akarnak dolgozni, mások pedig tele vannak ötletekkel alkalmazottként és egyszer csak úgy döntenek, hogy bátran megteszik a nagy lépést a vállalkozói létbe.

Persze, mint sok mindennek ennek is vannak rizikói, de a legtöbb vállalkozó egyet fog érteni ebben: ez egy nagyszerű dolog.

A személyes okok miatt egyéb okokat is felsorolhatnánk. Nézzük is rögtön néhány indokot, amiért vállalkozónak lenni jó!

work, office, team

A saját magad főnöke lehetsz. Létrehozod a felvételeket, meghozod azokat a döntéseket, amelyek végső soron meghatározzák vállalkozásod sikerét vagy kudarcát. 

A vállalkozók újítók. Vállakozó problémákat megoldó személy, aki elképesztő ötleteket hív életre.

Egy család tagja leszel. A vállalkozói kultúra szinte olyan, mint egy nagy család. 

Te állítod össze a sikeres csapatodat. A sikerben nagy szerepet játszik az a csapat, amellyel körülveszed magad – összeállíthatsz egy hasonló gondolkodású személyekből álló csapatot, akik ugyanazt a lendületet és értékeket vallják, mint te magad.

Nincs öltözködési szabály. Te vagy a főnök – bármit viselhetsz, amit csak akarsz.

Lehetőséged van mások életére hatást gyakorolni. Van ötleted egy olyan termékről vagy szolgáltatásról, amely hatalmas hatást gyakorolhat másokra? Valósítsd meg! Mi gátol?

Teljes ellenőrzésed alatt áll a munkaterületed. T e döntöd el, hol szeretsz dolgozni. Szeretnél egy minimalista irodát, vagy egy kávézót jó hangulattal?Rajta!

Példaképként szolgálsz. Vállalkozóként az emberek felnéznek rád. Sikered motivációként és inspirációként szolgálhat mások számára.

Soha nem fogsz unatkozni. Mindig van mit tenni és valószínűleg több mint egy kilóméter hosszú a feladatlistád. Minden nap új reményeket, új kihívásokat és új lehetőségeket hoz.

Az utazás szabadsága. A modern technológia, a home office és az internet lehetővé teszik az utazás szabadságát, miközben továbbra is üzleti tevékenységet folytatsz. 

Nincs korhatár. A vállalkozók nagyon fiatalon kezdik – van, aki közvetlenül az egyetemről, van, aki még középiskolában tanul, és akár 9 évesnél fiatalabb gyermekek is szeretnének egészséges csemegéket készíteni . De ugyanez vonatkozik az régebb óta fiatalokra is. Sok sikeres vállalkozó kezdte az üzletet 50+ 60+ korban.

Lehetőséged lesz, hogy nagyot álmodj. Egyetlen ötlet sem túl őrült és egyetlen cél sem túl nagy, ha vállalkozó vagy – akkora álmokat álmodhatsz, amekkorát csak akarsz!

Valamit létrehozol a semmiből. Minden vállalkozás ötletként indul. 

Lehetőségeket biztosíthatsz a családtagjaid számára. Sokan azt fogják mondani, hogy a családi és üzleti partnerség keverése rossz ötlet (és ezzel tökéletesen egyetértek!) – mégis, ha vállalkozó vagy a családodat is tudod segíteni.

Visszaadási lehetőség. Vállalkozóként lehetőséged nyílik a jótékonykodásra, helyi jótékonysági rendezvények, helyi iskolák és nonprofit szervezetek támogatására. Nagyszerű érzés, hogy változtatni tudsz és segíteni.

Élvezheted a hobbijaidat. Vállalkozóként azt a munkát végezheted, ami a hobbid is.

Ragyogó elmékkel dolgozhatsz együtt. Vállalkozóként rendkívül intelligens emberekkel fogsz kapcsolatba lépni a világ minden tájáról. Ragyogó elmékkel találkozhatsz a csapatodban és az üzleti kapcsolataid révén.

Boldoggá tehetsz embereket. Van olyan eszközöd, pl mobil bármi, ami örömet okozott neked amikor megszerezted? A vállalkozásodban te is boldoggá teheted vásárlóidat.

Nagyszerű érzés megbecsültnek lenni. Nagyszerű érzés, amikor e-mailt vagy telefonhívást kapsz valakitől, aki időt szakított arra, hogy tudassa veled, hogy kínálatod pozitívan hatott rá.

Megalapozhatod a saját biztonságod. Soha nem fogsz stresszelni azon, hogy rossz ember felel a te munkádért.

Folyamatosan frissen tarthatod az elméd, mert rendszeresen tanulhatsz. Vállalkozóként mindig leckéket tanulsz – néha a legnehezebb úton, a saját tapasztalatodból. Ez egy felbecsülhetetlen értékű oktatás, amelyet nem lehet osztályteremben megszerezni. 

Szakértői problémamegoldóvá válsz. Vállalkozás tulajdonosaként nagyon találékony leszel és idővel megtanulsz mindent legyőzni és megoldani.

Soha nem érzed munkának. Néhányan nem értenek egyet – de ez csak azt jelenti, hogy nem találták meg azt, amit igazán szeretnek csinálni. 

Még a tanulási zavarok sem akadályozhatnak meg. Sok sikeres vállalkozó tanulási nehézségekkel kűzdött az iskolában. Sokan nem szereztek diplomát, mégis sikeresek lettek az üzleti életben.

Vállalkozói mentorként segítelek a vállalkozásépítés útján.

Töltsd ki az igényfelmérő lapot, felveszem Veled a kapcsolatot és segítelek sikeres márkaépítésedben.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük